Úvodní stránka > Školení> Ochrana osobních údajů podle Obecného nařízení EU (GDPR) ve veřejné správě

Ochrana osobních údajů podle Obecného nařízení EU (GDPR) ve veřejné správě

Akreditace MV ČRAK/PV-656/2018 - AK/VE-379/2018
Datum konání03.12.2021
Od - do09:00 - 14:00
Místo konáníBEA centrum Olomouc - Salónek Gama (tř. Kosmonautů 1, 77900 Hodolany) zobrazit detail učebny
Cena1790,-Kč bez DPH / 2165.9,-Kč s DPH
Forma placeníplatba předem(účastník obdrží výzvu k úhradě před konáním školení)
Počet volných míst17
Kapacita20
Lektor:Ing. Mgr. Oldřich Kužílek


Co se na školení naučíte?

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (ON / GDPR), které z větší části nahradí současný zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Nařízení přináší nové povinnosti a instituty, zejména klade na správce požadavek samostatně vyhodnotit a zavést dlouhodobou implementaci ON, vlastní schopnost vyhodnocování, reakcí na žádosti subjektů údajů, na bezpečnostní incidenty, požadavky dotčených osob. 

Na semináři získáte informace, jak zpracovávat osobní údaje dnes a jak od účinnosti nového nařízení. Důraz se klade na přechod na nové nařízení.

Obecné nařízení (GDPR) se vztahuje na všechny správce a zpracovatele osobních údajů, tedy všechny orgány veřejné správy, zřizované organizace, ovládané obchodní společnosti, školy, výzkumné instituce a další.

 

OSNOVA:

  1. Právní úprava ochrany osobních údajů, předpisy EU (Obecné nařízení - GDPR), zákon č. 101/2000 Sb., jeho postavení v právním řádu ČR, novelizace - jak Obecné nařízení - GDPR nahradí „stojedničku“
  2. Co je Obecné nařízení - GDPR a jeho působnost, změny oproti současnému stavu, výjimky
  3. Základy Obecného nařízení - GDPR, definice, pojmy, práva subjektů údajů a povinnosti správců, princip publicity a diskrétnosti ve veřejné správě
  4. 7 základních zásad zpracování osobních údajů podle Obecného nařízení - GDPR, principy a omezení (zákonnost, korektnost a transparentnost; omezení účelu; minimalizace údajů; přesnost; omezení uložení; integrita a důvěrnost; odpovědnost správce)
  5. Kroky správce pro zajištění compliance (souladu) – postup organizace při zavedení Obecného nařízení – GDPR (vstupní analýza, vyhodnocení, řešení)
  6. Právní tituly („právní základy“) pro zpracování osobních údajů, souhlas a jeho podmínky a využití
  7. Zvláštní kategorie osobních údajů (citlivé údaje)
  8. Práva subjektů údajů, změny a dopady (přístup, oprava, výmaz, omezení, přenositelnost, námitka)
  9. Pověřenec pro ochranu osobních údajů, kodexy, osvědčení,
  10. Institut „posouzení vlivu na ochranu osobních údajů“, záměrná a standardní ochrana dat,
  11. Bezpečnost osobních údajů: technická, organizační
  12. Povinnosti správce a zpracovatele, odpovědnost správce za zpracovatele (smlouva), sankce

Praktické situace

 


Materiály ke školení


Přihlášení na školení


Objednavatel školení

Přihlašování účastníci

Jste-li úředníkem dle zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, v přihlášce zaškrtněte zatržítko "Úředník dle 312/2002 Sb". Dále vyplňte datum a místo narození a uveďte, zda jste úředníkem/vedoucím úředníkem dle zmíněného zákona.


 
1. účastník

Přidat dalšího účastníka

REFERENCE

ASI informační technologie s.r.o.

1. máje 747/3
789 85 Mohelnice

IČ: 25864394
DIČ: CZ25864394
Spisová značka : C 23227 vedení u Krajského soudu v Ostravě
číslo účtu: KB Mohelnice: 115-3957460277/0100
zobrazit na mapě